7 motive pentru a investi in promovarea pe cuvintele cheie (SEO)

Pentru consumatori, o companie aflata pe prima pagina in Google echivalează cu a fi o companie de incredere. În alte cuvinte, oamenii sunt mult mai dispuși să aibă încredere și să viziteze site-ul tau dacă acesta se găsește in prima pagina pe Google vs. orice altceva se găsește în celelalte pagini.

1. Există oameni care caută produsele sau serviciile tale pe motoarele de căutare

Sunt peste 2 miliarde de persoane online. 93% din activitățile online încep pe un motor de căutare. Există 40 000 de căutări pe secundă și 3,5 miliarde de căutări pe zi. Astfel, ai milioane de oportunități pentru ca afacerea ta să fie găsită în Google. Unul dintre cele mai importante beneficii ale SEO este chiar acesta: clienții tai utilizează zilnic motoarele de căutare.

2. SEO atrage trafic online de calitate

Traficul pe motoarele de căutare este cel mai bun. De ce? Pentru că oamenii caută de fapt problema pe care tu o rezolvi. Poti “trage” traficul spre afacerea ta. Nu trebuie să “împingi” reclamele pentru a convinge oamenii să cumpere. Traficul din cautari este deja interesat de produsele și serviciile tale. Acesta este motivul pentru care industria de SEO are o valoare de 65 miliarde dolari.

3. SEO poate reduce costul pe achiziție

SEO-ul este mult mai puțin costisitor decât publicitatea pentru achiziționarea de clienți. Singurele costuri în SEO sunt costurile pentru a angaja o agentie excelenta de promovare in Google care se ocupă cu acest lucru. Cu excepția cazului în care ai experiență în programarea site-ului web și în algoritmii Google, vei avea nevoie de o agenție de SEO pentru crește în clasament.

4. SEO nu implică nici o publicitate plătită

Nu trebuie să faceți publicitate dacă esti puternici la capitolul SEO. Poti mări traficul de pe site fără să platesti pe click. O strategie eficientă de SEO te poate ajuta să reduci banii pentru publicitate și să-i investesti în zone cu mai multă eficiență. SEO depășește publicitatea plătită. Acest lucru se datorează faptului că înregistrările organice SEO primesc 90% din clicuri. Mulți utilizatori ai motoarelor de căutare au tendința să ignore anunțurile plătite.

5. SEO construiește încredere și credibilitate

Oamenii au încredere în Google. Ei îl folosesc în fiecare zi pentru a găsi ceea ce caută. Având un rang înalt pe motoarele de căutare, afacerea ta va castiga încredere și credibilitate față de audiență. De fapt, 37% din clicurile pe motoarele de căutare sunt pe primele listări.

Clienții tai folosesc motoarele de căutare pentru cercetare. Ei folosesc informatiile pentru a-i ajuta să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la opțiunile disponibile. Clasamentele SEO înalte iti permit sa educi potențialii clienți. Acest lucru construiește indirect încredere, dar cel mai important îi ajută să ia o decizie în cunoștință de cauză.

6. SEO este o strategie pe termen lung

SEO este o strategie pe termen lung. Poate dura 6-12 luni pentru până a vedea rezultatele optime în clasament. Cu toate acestea, așa cum este nevoie de timp pentru a avansa în clasament, tot așa este nevoie de timp pentru a cobori în clasament. Odată ce te afli în poziții de vârf, rar decazi. Singurele motive pentru care acest lucru se schimbă se datorează creșterii competiției SEO sau modificărilor în algoritmul Google.

7. SEO este in crestere continua

Cheltuielile SEO sunt prognozate să crească până la 80 miliarde dolari până în 2020. Acestea sunt susceptibile de a fi mai mari decât cheltuielile cu publicitatea online. SEO este în creștere datorită unui singur motiv: funcționează.

50% dintre toți utilizatorii de Internet sunt pe telefon. Este evident ca acest lucru continuă să crească. Prin optimizarea site-ului pentru SEO te pregatesti, de asemenea, pentru următoarea generație de marketing. Site-ul tau trebuie să fie mobile-friendly.

Beneficiile SEO sunt nesfârșite. SEO este cea mai inteligentă investiție de marketing pe care o poti face.

Dacă acorzi atenție acestor sfaturi importante privind SEO, iti garantez că vei crea un conținut mai bun, vei castiga un trafic de calitate, vei obține mai mulți potențiali clienți și iti vei crește veniturile online.

 Author: Lucian Ungureanu
Lucian este fondatorul agentiei Justpixel. Acesta ajuta afacerile cu capital romanesc sa-si creasca brandul si vanzarile online, avand o experienta de peste 8 ani in arta digitala si marketing online.